Українське шкільництво за кордоном: як вплинула війна в Україні

Українське шкільництво за кордоном: як вплинула війна в Україні
7 лютого 2023 р.

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою запрошує взяти участь у презентації результатів опитування вчителів українознавчих суботніх і недільних шкіл «Українське шкільництво за кордоном: як вплинула війна в Україні».

Ми проаналізували відповіді учителів з Австралії, Австрії, Аргентини, Бельгії, Великої Британії, Греції, Данії, Естонії, Іспанії, Італії, Йорданії, Канади, Латвії, Лівану, Молдови, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, ОАЕ, Польщі, Португалії, Румунії, Словаччини, США, Туреччини, Франції, Хорватії, Швейцарії, Швеції та Японії.

Тож спробуємо дати відповідь на запитання: Як змінилося українське шкільне середовище за кордоном після широкомасштабного вторгнення рф в Україну? Зокрема будемо говорити про таке:

• Як живуть та працюють українознавчі школи в нових умовах, спричинених війною?
• Як змінилася кількість педагогів і учнів після 24 лютого 2022 року? Хто вони?
• Які потреби і труднощі є у школах?

Отримані результати дослідження обговоримо із запрошеними експертами та поміркуємо над тим, як залучити українських дітей, які виїхали з України внаслідок вторгнення росії, до навчання в українознавчих суботніх і недільних школах та як підсилити роботу цих шкіл.

Подія відбудеться 17 лютого о 16:00 (за київським часом). Місце проведення: платформа «Зум».

Для участі у презентації просимо зареєструватися за покликанням: https://bit.ly/3DzWPJ9

Контактний телефон: +38(067)454-21-62 (Оксана Трумко)

Підтримати проєкт