Запрошуємо долучитися до написання Радіодиктанту національної єдності

Запрошуємо долучитися до написання Радіодиктанту національної єдності

Щорічний Радіодиктант національної єдності відбудеться 25 жовтня 2024 року о 11 годині за Києвом. Цьогоріч авторкою тексту буде письменниця Оксана Забужко та читатиме його поет, нині військовий, Павло Вишебаба.

Це буде черговий мій диктант, щоразу знаходжу можливість долучитися до наймасштабнішого українського проєкту і запрошую світове українство до цієї акції . Дуже важливо відчувати себе частинкою такої великої української родини. Тут вагомий навіть не результат, тут важливий сам процес єднання , насолода від того, коли усвідомлюєш , що разом з тобою у цій акції беруть участь мільйони українців у різних куточках світу.

❗️”За українську мову боротися має не закон, не законодавство. Хоча воно має бути згідно з Конституцією, де державна мова – українська. За українську мову має боротися КОЖЕН громадянин, кожен! І на кожному кроці, і в будь-якій ситуації, і перед будь-яким начальством він має бути непоступливим. І тільки тоді ми переможемо! І тільки тоді черв’яки, які хочуть підточити гору, залишаться черв’яками” ( Є. Сверстюк).

📌 Звертаюся до українських освітян суботніх і недільних шкіл різних регіонів світу поширювати інформацію про Радіодиктант національної єдності 2024 у громадах країн вашого перебування, залучати батьківську спільноту для участі, по можливості створювати комунікаційні майданчики для написання , бо хто , як не вчитель, є тим потужним обʼєднуючим голосом українців діаспори ? Будьмо єдині, друзі! ПЕРЕМОЖЕМО ЛИШЕ УКРАЇНСЬКОЮ!

P.S. Для ілюстрації допису - фото мого диктанту минулого року.

З повагою - Люба Любчик, очільниця Світової координаційної виховно-освітньої ради

Підтримати проєкт